Hoeveel fouten mag je hebben bij theorie examen auto?

Hoeveel fouten mag je hebben bij theorie examen auto?

Hoeveel fouten je bij het theorie examen mag hebben is een vraag die door veel CBR kandidaten gesteld wordt. 100% Geslaagd legt daarom in dit artikel uit hoe het CBR theorie-examen opgebouwd is en hoeveel fouten je per onderdeel van het theorie examen mag hebben.

Het aantal fouten dat je per onderdeel van het auto theorie-examen mag hebben

Wanneer je het auto theorie-examen bij het CBR afneemt, hoef je dit niet geheel foutloos te maken. Gelukkig niet, want er is slechts een klein percentage dat het CBR theorie-examen foutloos aflegt. Per onderdeel verschilt het hoeveel fouten je tijdens het theorie-examen mag maken. Daarom heeft 100% Geslaagd een overzicht voor jou gemaakt met de exacte uitleg over het aantal fouten dat je per onderdeel van het auto theorie-examen bij het CBR mag maken.

De vragen van het auto theorie-examen worden verdeeld in drie categorieën namelijk: gevaarherkenning, verkeerskennis en verkeersinzicht. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 24 vragen, waarvan je er minimaal 13 goed moet beantwoorden. Bij dit onderdeel toetst het CBR namelijk of je in staat bent om in diverse situatie gevaar te herkennen en hierop kunt anticiperen. Bij het onderdeel verkeerskennis krijg je 12 vragen, waarvan je er minimaal 10 goed moet beantwoorden. In dit onderdeel wordt jouw kennis van de theorie van het auto theorie boek getest. Tot slot, heb je het onderdeel verkeersinzicht. Bij het onderdeel verkeersinzicht krijg je 28 vragen. Hier moet je minimaal 25 theorie examenvragen goed moet beantwoorden.

Hoeveelheid fouten bij het theorie examen auto

Het aantal fouten dat je bij het theorie examen voor de auto mag hebben is dus verdeeld onder 3 onderdelen. Wanneer je bij een categorie meer fouten hebt dan toegestaan is, ben je niet voor het CBR examen geslaagd. Daarom is het belangrijk dat je ieder onderdeel goed oefent. Dit kan door middel van het leren uit het theorie-boek, door middel van dagcursussen of door het auto theorie examen online te oefenen. Door de CBR examenstof goed te oefenen leer je van de fouten die je maakt en zal je de theorie sneller gaan begrijpen.

Hoeveelheid fouten per theorie examen

Voor ieder type voertuig geldt er een andere hoeveelheid fouten dat je tijdens het theorie examen mag maken. Daarom heeft 100% Geslaagd een artikel geschreven waarin je ontdekt hoeveel fout je op het theorie-examen van ieder voertuig mag maken. Bovendien, kan je via 100% Geslaagd ook online CBR proefexamens maken, zodat jouw slagingskans vergroot wordt.

Direct het auto theorie examen oefenen? Bekijk de proefexamens hier.

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen