Hoe lang duurt het theorie examen?

Hoe lang het theorie examen duurt verschilt per type voertuig.  Daarom brengt 100% Geslaagd de tijdsduur van alle soorten theorie examens voor jou in kaart.

Hoe lang duurt het theorie examen?

De duur van het theorie examen varieert per voertuig, maar ook per persoon. Het is namelijk mogelijk om diverse soorten theorie examens bij het CBR aan te vragen. Het is daarom goed om te weten welke mogelijkheden je voor elk theorie examen hebt wanneer het gaat om de hoeveelheid tijd die je voor het theorie examen bij het CBR krijgt.

Duur auto theorie examen

Bij het gewone auto theorie examen heb je bij het CBR 30 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden. Het auto theorie examen bestaat uit 3 onderdelen, waarbij ieder onderdeel een bepaalde vorm van tijdverloop hanteert. Bij het onderdeel gevaarherkenning heb je 8 seconden de tijd om iedere vraag te beantwoorden. Bij de onderdelen verkeerskennis en verkeersinzicht is er geen specifieke tijd per vraag ingesteld. Bij deze vragen mag je de tijd zelf indelen. Let wel op dat de onderdelen wel bepaalde tijdslimieten hebben. Zo, heeft het onderdeel verkeerskennis een tijdsblok van 8 minuten en krijg je ongeveer 15 minuten de tijd bij het onderdeel verkeersinzicht om de hoeveelheid vragen te beantwoorden.

Scooter theorie examen

Het scooter of bromfiets theorie examen bestaat uit 50 vragen en 2 testvragen. Voor de 50 vragen krijg je van het CBR 30 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden. Indien je voor het bromfiets theorie examen extra tijd of het individueel begeleidende examen hebt aangevraagd, krijg je in beide gevallen 45 minuten de tijd om het theorie examen te voltooien.

Motor theorie examen

Het motor theorie examen is te vergelijken met het scooter of bromfiets theorie examen. Tijdens het motor theorie examen van het CBR krijg je vragen over de verkeersregels & verkeersinzicht. Dit theorie examen bestaat uit 50 examenvragen en 2 test vragen. Om alle vragen van het motor theorie examen te beantwoorden krijg je 30 minuten de tijd. Ook voor dit CBR examen is het mogelijk om een theorie examen met extra tijd of individuele begeleiding aan te vragen. In dit geval duurt het theorie examen 45 minuten.

Theorie examen tractor

Voor het T rijbewijs dien je bij het CBR een tractor theorie examen af te nemen. Tijdens dit theorie examen worden verkeersregels, verkeersinzicht en je kennis van de tractor getoetst. Het tractor theorie examen bestaat uit 50 vragen waar je 20 to 30 minuten de tijd voor krijgt.

Wil jij weten hoeveel fout je per theorie examen mag maken?

Lees dan het artikel "Hoeveel fouten mag je hebben op het theorie-examen?" en ontdek exact hoeveel fout je per theorie examen en per onderdeel mag maken om te slagen voor het theorie-examen.

Samenvatting

Wil jij direct het auto theorie examen oefenen? Bekijk de proefexamens hier!

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen