Wanneer auto theorie aanvragen?

Jij wil het auto rijbewijs halen en weet dat je hiervoor eerst het auto theorie-examen dient te behalen, maar wanneer is het beste moment om het CBR auto theorie aan te vragen? 100% Geslaagd legt het in dit artikel aan je uit.

Auto rijbewijs halen

Als je je rijbewijs wil halen en de weg op wil, moet je twee examens hebben gehaald: je theorie-examen, en je praktijkexamen. Je theorie-examen kun je halen op een moment dat jou uitkomt. Dit kan ruim voor het beginnen aan je rijlessen zijn, maar het kan ook zijn als je al een aantal lessen hebt gevolgd. 

Het moment dat je het auto theorie dient aan te vragen is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Leeftijd 
  • Hoeveelheid lessen

Leeftijd auto theorie examen

16 jaar is de leeftijd waarop je mag beginnen aan het theorie examen voor de auto.

Je kan het examen wel al eerder aanvragen. Natuurlijk kan je ook al beginnen met de auto theorie oefenen, dat mag vanaf elke leeftijd. Je bent nooit te jong om te oefenen voor het verkeer en het is verstandig er al vroeg mee te beginnen. Je zal altijd onderdeel van het verkeer uit maken. De beste manier om het auto theorie te oefenen is door regelmatig te leren en jezelf daarna te toetsen met de online examens voor auto theorie.

Hoeveelheid lessen

Wanneer je voor het auto theorie examen slaagt, mag je nog niet gelijk afrijden. De rijinstructeur bepaald wanneer jij klaar bent om het CBR praktijkexamen af te leggen. Bovendien, is het certificaat van het behalen van het auto theorie-examen niet eeuwig geldig. Het auto theorie examen is 1,5 jaar geldig. Als die tijd voorbij is, dien je het auto theorie examen opnieuw te halen. Daarom is het goed om eerst te kijken welke hoeveelheid lessen je nog nodig hebt voordat je mag afrijden. Dit kan veelal door de rijinstructeur beoordeeld worden.

Theorie examen voor rijlessen?

Je kunt rijlessen volgen voordat je in bezit bent van het auto theorie examen. Natuurlijk is het wel erg makkelijk om de regels te kennen tijdens het rijden. Als je eerst het theorie examen haalt dan ben je al bekend met de borden en verkeersregels.

In het auto theorie examen zit ook een onderdeel gevaarherkenning die je een goed inschattingsvermogen meegeven. Je zal dus al in staat zijn om goed te kunnen reageren op eventueel gevaarlijke situaties in het verkeer. Voordat je praktijk examen kan doen dien je het auto theorie examen wel al gehaald te hebben.

De beste manier om de auto theorie te oefenen

Meer dan de helft van de mensen die het auto theorie examen maakt, slaagt niet. Wacht daarom niet te lang om proef theorie examens van de auto te doen. Door met een auto theorie examen te oefenen leer je niet alleen welke dingen je moet leren, maar ook hoe de vragen gesteld worden. Onderzoeken hebben uitgewezen dat jezelf toetsen met examen vragen de beste manier is om te leren, en dit geldt dubbel wanneer je het auto theorie examen oefenen wilt.

Het oefenen van de auto theorie dient te gebeuren door middel van CBR proefexamens. CBR proefexamens kan je online nauwelijks tot niet vinden. Daarom heeft 100procentgeslaagd.nl voor jou diverse proefexamens gemaakt, waarmee jij het auto theorie examen online kunt oefenen. Deze CBR proefexamens zorgen dat jij jouw auto theorie kennis kunt testen en in je eigen tempo voor het auto theorie examen kunt leren.

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen