Online oefenen of een dagcursus volgen?

Er zijn meerdere manieren mogelijk om het CBR theorie-examen te oefenen. Zo, kan je ervoor kiezen om zelfstandig door middel van diverse theorie boeken de CBR examenstof te leren, maar kan je er ook voor kiezen om het theorie-examen online te oefenen of een dagcursus te volgen. In dit artikel brengt 100% Geslaagd de verschillen tussen het online oefenen van het CBR theorie-examen en het volgen van een dagcursus in kaart.

Het CBR theorie-examen online oefenen

Vandaag de dag wordt er steeds vaker gekozen om online het CBR theorie-examen voor auto, motor, bromfiets en tractor online te oefenen. Dit wordt gedaan door middel van CBR proefexamens, waarmee je effectief de CBR vraagstelling en kennis uit de examenstof leert kennen. 

Het grote voordeel aan online oefenen is dat je dit plaatsonafhankelijk en op je eigen tempo kunt doen. Door online het theorie-examen te leren en te oefenen, kan je ieder hoofdstuk eigen maken en direct door middel van een CBR proefexamen jouw voortgang testen. Doordat je direct ziet wat je goed en fout gedaan hebt, ben je in staat om van je fouten te leren en de nadruk op specifieke hoofdstukken te leggen. Op deze manier kan je de examenstof van het CBR uitgebreid en effectief verwerken, waardoor de slagingskans bij het daadwerkelijke theorie-examen gigantisch toeneemt.

Dagcursus volgen voor het theorie-examen

Een andere mogelijkheid is door middel van een dagcursus het theorie-examen van het CBR te volgen. Dit wordt vaak door een docent of rijinstructeur op locatie en klassikaal gedaan. Tijdens een dagcursus ga je in een relatief hoog tempo door al het examenstof van het CBR theorie-examen heen. Samen met jouw groep, krijg je op deze manier in een korte tijd alle informatie te weten die je tijdens het theorie-examen moet toepassen.

Het voordeel aan dagcursussen is dat je vaak met één of twee dagen de gehele examenstof van het theorie-examen doorloopt. Hierdoor wordt je gestimuleerd om je aandacht bij de lesstof te houden, zodat je na afloop van de dagcursus direct het theorie-examen kunt maken. Op deze manier zit de lesstof nog zo vers mogelijk in je hoofd, waardoor je in de flow van het verkeersexamen blijft zitten.

De verschillen

Er zitten dus daadwerkelijk grote verschillen tussen het volgen van een theoriecursus online of klassikaal. Om het voor jou overzichtelijk te maken, hebben wij de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje gezet:

  • Offline is op locatie en online is locatie-afhankelijk 
  • Offline theoriecursussen zijn in groepsverband en online is zelfstandig
  • Offline gaat op een relatief hoog tempo en online kan je op je eigen tempo doorlopen
  • Offline sluit je de dag af met het theorie-examen en online werk je stapsgewijs naar de datum van het examen toe
  • Offline is voornamelijk het verwerken van informatie en online ga je ook daadwerkelijk de kennis omzetten naar inzicht

Conclusie

Uiteindelijk kiest iedereen voor de manier waarop hij of zij het fijnste kan leren. Dit is per persoon verschillend. Indien je gemakkelijk en snel leert, is een dagcursus de ideale oplossing om snel en doelgericht naar het theorie-examen te werken. Wanneer je iets meer tijd nodig hebt en ervoor kiest om meer garantie op direct slagen te hebben, dan is een online theoriecursus de meest voor de hand liggende keuze. 

Dit heeft alles te maken met het feit dat je op je eigen tempo de examenstof kunt bestuderen en kunt oefenen. Per hoofdstuk heb je de mogelijkheid om jezelf in de examenstof van het CBR te verdiepen en vervolgens met de CBR proefexamens te oefenen. Wanneer je een fout maakt, kan je op je eigen tempo het juiste antwoord bestuderen en opnieuw oefenen. Hierdoor ben je in staat om in alle rust de examenstof te verwerken, zonder dat je in groepsverband in een relatief snel tempo door de examenstof heen gaat.


Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen