Hoeveel fouten mag je hebben op het theorie-examen?

Hoeveel fouten mag je hebben op het theorie-examen?

Wanneer je een theorie-examen bij het CBR afneemt, hoef je dit niet geheel foutloos te maken. Gelukkig niet, want er is slechts een klein percentage dat het CBR theorie-examen foutloos aflegt. Per voertuig verschilt het hoeveel fouten je tijdens het theorie-examen mag maken. Daarom heeft 100% Geslaagd een overzicht voor jou gemaakt met de exacte uitleg over het aantal fouten dat je per type theorie-examen bij het CBR mag maken.

Het aantal fouten bij een CBR theorie-examen per voertuig

Auto

Bij het auto theorie-examen zijn de hoeveelheid vragen die je goed moet hebben per categorie verdeeld. Wanneer je een categorie niet behaald hebt, zak je automatisch voor het theorie-examen. Het is dan ook goed om te weten hoeveel fouten je per onderdeel mag behalen.

Bij het onderdeel gevarenherkenning dien je minimaal 13 van de 24 vragen goed te beantwoorden. Bij het onderdeel verkeerskennis krijg je 12 vragen, waarvan je er minimaal 10 goed moet beantwoorden. Bij het onderdeel verkeersinzicht krijg je 28 vragen. Hier moet je minimaal 25 examenvragen goed moet beantwoorden.

Scooter

Het bromfiets theorie-examen bestaat uit 50 vragen, hiervan moet je 44 of meer vragen correct beantwoorden.

Motor

Van de 50 motor theorie-examenvragen moet de kandidaat er minimaal 44 goed beantwoorden.

Tractor

Van de 50 vragen dien je 40 vragen goed beantwoord te hebben, Wil je voor het tractor theorie-examen slagen, dien je van de 50 vragen minimaal 40 vragen goed beantwoord te hebben.

Uitslag theorie-examen

Nadat de examenkandidaat alle vragen heeft beantwoord wordt het examen met een druk op de knop digitaal ingeleverd. Direct na het inleveren van het examen ziet de kandidaat of hij/zij geslaagd is voor het theorie-examen. Indien de kandidaat geslaagd is, komt er een groene duim in het scherm met daarbij de tekst: ‘Geslaagd’.

Indien je voor het theorie-examen gezakt bent, geeft het CBR jou de mogelijkheid om theorie-examen in te kijken. Op deze manier kan je exact zien welke vragen je fout hebt en de reden. Door dit goed te bekijken en voor jezelf op te schrijven, weet je exact waar jij jezelf op kunt richten tijdens het studeren voor het volgende theorie-examen.


Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen