auto theorie halen

Ben je van plan om binnenkort je auto theorie te halen? Misschien is het handig om je dan bewust te zijn van een aantal dingen zodat je niet blind het auto theorie examen in gaat. In deze blog worden een aantal algemene zaken over het auto theorie-examen werkt, maar er worden ook een aantal waardevolle tips gegeven zodat jij het theorie examen voor de auto zult gaan halen.

Je auto theorie halen

Voordat je bij het CBR mag afrijden ben je wettelijk verplicht om eerst je auto theorie te halen. Door middel van het auto theorie-examen krijg je als toekomstige bestuurder de beschikking over de kennis en het inzicht die jij als autobestuurder moet hebben om veilig gebruik van de autowegen te kunnen maken.

De basis van het auto theorie-examen

Als je gaat beginnen met studeren is het eerst altijd belangrijk om overzicht te hebben in wat er moet gebeuren. Wat is nou een beter startpunt dan het structuur van het auto theorie examen. Volgens het CBR bestaat het examen uit de volgende 3 delen:

  1. Gevaarherkenning: Kun je de gevaren en bijbehorende handelingen herkennen in een situatie?
  2. Kennis: Feitelijke kennis die je paraat moet hebben
  3. Inzicht: Het toepassen van regels zodat je de juiste beslissingen neemt

Het auto theorie examen duurt 30 minuten lang. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, waar je minstens 13 van goed moet hebben. Het tweede onderdeel, kennis, bestaat uit 12 vragen, waar je minstens 10 van goed moet hebben. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen waar je minstens 25 vragen goed moet hebben. Er wordt dus streng beoordeeld. Daarom is het belangrijk om goed de auto theorie te studeren. Nu weet je ongeveer hoe het examen er uit gaat zien. De volgende stap is het maken van een studieplanning. 

Studieplanning

In feite kun je de benodigde stof opdelen in twee delen: Het bestuderen van de auto theorie op basis van de verkeersinformatie en inzicht vragen. In welke volgorde je deze delen gaat leren is in principe niet van belang. Je zou het ook tegelijkertijd kunnen bestuderen. Zorg ervoor dat je elke week een paar uur vrij maakt om het boek te bestuderen of om online auto theorie examens te oefenen op het gebied van gevaarherkenning en het toepassen van regels. Het aantal uren dat je hiervoor vrij maakt, hangt er natuurlijk vanaf hoe druk je het hebt of hoe snel je je auto theorie-examen wilt halen.

Het voordeel van online oefenen

In de afgelopen jaren is het steeds duidelijker geworden dat cursisten die online het auto theorie oefenen een hogere kans van slagen hebben. Dit heeft alles te maken met de interactieve manier van leren. Je leert de auto theorie door middel van het oefenen van CBR proefexamens. Deze leuke manier van leren laat je gelijk zien hoe goed je voorbereid op het CBR auto theorie examen bent. Voor iedere fout die je maakt, krijg je een uitgebreide toelichting van het juiste antwoord. Hierdoor leer je als cursist veel sneller kennis en inzicht ontwikkelen, zodat jij in één keer het auto theorie kunt halen.

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen