De beste last minute theorie tips

Voel jij je hart al in je keel kloppen als je denkt aan je theorie-examen? En dat je daarna ook nog op moet voor je praktijkexamen? Uiteindelijk moeten we er allemaal aan geloven en door die zure appel heen bijten. Daarom deelt 100%Geslaagd de beste last minute theorie tips.

Het theorie-examen bestaat uit 65 vragen over autorijden. 25 vragen over gevaren herkenning en 40 kennisvragen. In eerste instantie denk je dat het wel meevalt maar naar mate het theorie-examen dichterbij komt, begin je toch wat zenuwachtiger te worden. Geen paniek! Met deze theorie tips ga je ervoor zorgen dat je het CBR theorie-examen gaat halen.

Tips voor het theorie-examen

1. Begin op tijd met leren

Het theorie-examen bij het CBR wordt heel erg onderschat. Het slagingspercentage ligt namelijk onder de 50 procent en veel mensen zakken voor de eerste paar keer. Maak samenvattingen van het boek en doe zoveel mogelijk online theorie-examens om de smaak te pakken te krijgen. Wanneer je zelf het gevoel hebt dat je voldoende kennis bevat, stap je zelfverzekerder het theorie-examen in.

2. Kijk niet te lang naar de foto

Zoals je misschien al wel weet is het theorie-examen op tijd. Kijk daarom niet te lang naar de foto want de informatie staat voornamelijk in de vraag. Bekijk de foto en lees de vraag zorgvuldig door. Dit scheelt je zo een paar seconden per vraag!

3. Gevaarherkenning tips voor auto theorie examen

Bij het auto theorie-examen krijg je naast de 40 kennisvragen ook 25 vragen over gevaren herkenning. Hier hebben we ook nog een tip voor! Gevaren herkenning ezelsbruggetje theorie-examen:

Kies voor ‘niets doen’ als:

 • De situatie overzichtelijk is
 • Er genoeg ruimte tussen jouw auto en de volgende auto zit
 • Je niet te snel rijdt

Kies voor ‘gas los’ als:

 • De situatie (een beetje) onduidelijk is
 • Er wel sprake is van gevaar, maar niet direct gevaar
 • Je je snelheid aan moet passen

Kies voor ‘remmen’ als:

 • Er direct gevaar is
 • Er kinderen/ouderen op de weg zijn die jou niet zien
 • Er een gevaarlijk kruispunt/stopbord nadert
 • Je ziet dat andere mensen remmen bij bijvoorbeeld een file
 • De situatie onoverzichtelijk is en je snel rijdt

4. Leer van gemaakte fouten

Wanneer je de theorie stof van het CBR goed leert, doe je ook CBR proefexamens om je kennis te testen. CBR proefexamens laten jou kennis maken met de manier waarop het CBR zijn vragen stelt en hoe het theorie-examen vormgegeven is.

Wanneer je een proefexamen gedaan hebt, toont het proefexamen de gemaakte fouten. Door deze fouten goed te bestuderen, leer je van de gemaakte fouten en voorkom je dat deze bij het echte theorie-examen gemaakt worden.

5. Begin met het theorie-examen tijdens het rijlessen

Het is de beste keuze om te starten met je rijlessen en direct te leren voor je theorie-examen. Wanneer je al bezig bent met je rijlessen en tegelijkertijd leert voor je theorie-examen kun je je goed inleven in de situatie op de weg. Bovendien, geeft het je ook meer tijd om voor de theorie te oefenen en het theorie-examen te halen.

Ook kun je ervoor kiezen om eerst je theorie-examen te halen en daarna pas je rijlessen te gaan volgen.

Online theorie-examens oefenen

De meest effectieve manier om het CBR theorie examen te oefenen is door middel van online theorie oefenen. Doordat je met CBR proefexamens aan de slag gaat, leer je op een praktische manier de examenstof eigen te maken. Je bouwt hierdoor meer inzicht op waardoor zowel je rijlessen als theorie examen soepel gaan verlopen. Bij 100% Geslaagd kan je vandaag al beginnen met online theorie examens oefenen.


Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen