Wat moet ik voor het theorie examen meenemen?

Wat moet ik voor het theorie examen meenemen?

Wanneer je een theorie-examen bij het CBR afneemt, dien je te weten wat je voor het theorie-examen mee moet nemen. Bij het aanvragen van een theorie-examen zal het CBR in de bevestigingsmail alle details omtrent het ingeplande theorie-examen met je delen. Om onduidelijkheden te voorkomen, heeft 100% Geslaagd alle benodigdheden voor het theorie-examen op een rij gezet.

Neem een geldig identiteitsbewijs mee

Wanneer je het theorie-examen bij het CBR afneemt, dien jij jezelf te kunnen identificeren. Hierdoor voorkomt het CBR mogelijke fraude tijdens het theorie-examen.

Je mag de volgende identiteitsbewijzen voor het theorie-examen meenemen:

  • Nederlandse identiteitskaart (voorheen Europese identiteitskaart);
  • Nederlands paspoort of een paspoort of id-kaart van de landen van de EU en de EER. (Voor paspoorten van andere landen geldt dat ze voorzien moeten zijn van een geldige sticker voor verblijf. Noodpaspoorten mogen alleen gebruikt worden als reisdocument en niet als legitimatie)
  • Nederlands reisdocument voor vluchtelingen;
  • Nederlands reisdocument voor vreemdelingen;
  • Verblijfsdocumenten en W-document;
  • Nederlands rijbewijs

Wanneer je geen geldig legitimatiebewijs naar je theorie-examen mee hebt genomen, mag je ook geen theorie-examen op een CBR-locatie afnemen. Je krijgt in dit geval ook géén geld terug. Dit zou zonde van je voorbereiding en gemaakte kosten zijn.

Neem je uitnodiging mee

Wanneer je het theorie-examen voor de auto, scooter, motor of tractor bij het CBR inplant, ontvang je een bevestiging van de aanmelding per e-mail. In deze bevestigingsmail vindt je de uitnodiging en het reserveringsnummer van het theorie-examen. Zorg ervoor dat je deze informatie meeneemt als je het theorie-examen gaat afleggen. Hierdoor heb je altijd de beschikking over de juiste informatie.

Zorg voor een goede voorbereiding

Er is een hoop waar je op moet letten bij het maken van je theorie-examen. Een goede voorbereiding is dus cruciaal. In de praktijk maken we veel valkuilen bij cursisten rondom de voorbereiding, tijdens het theorie-examen zelf en de voldane eisen rondom het theorie-examen mee. Voorkom deze valkuilen door dit artikel te lezen.

Checklist CBR theorie-examen

Ga goed voorbereid naar het CBR theorie-examen door middel van onze checklist. Deze checklist staat vol met handige tips om jezelf goed op het theorie-examen voor te bereiden en jouw slagingskans te vergroten. Download de gratis checklist nu en begin met ieder vakje af te strepen, zodat jij met de juiste voorbereiding het theorie-examen gaat behalen.

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen