Wanneer je theorie examen aanvragen?

Voordat je praktijkexamen mag doen, doe je theorie-examen bij het CBR. Dit mag vanaf 16 jaar. Op je theorie-examen laat je zien dat je gevaar herkent, de verkeersregels weet en verkeersinzicht hebt. Op deze manier kun je veilig en eerder de weg op.

Wanneer is het juiste moment om het theorie examen aan te vragen?

Wanneer je een bepaald rijbewijs wilt halen, dien je eerst voor het theorie-examen te slagen. Tijdens het theorie examen ontwikkel je de kennis en inzicht die je nodig hebt om veilig op de weg te kunnen rijden. Het is dan ook aan te raden om zo snel mogelijk aan je theorie examen te beginnen. Hierdoor voorkom je eventuele vertraging bij het afleggen van het praktijkexamen en ben je sneller in staat om in de praktijk verkeerssituaties en regels te begrijpen en in te schatten. 

Je theorie-examen aanvragen

Wil je theorie-examen doen? Dan vraag je dit aan bij het CBR of via de rijschool. Je logt in met je persoonlijke DigiD en vervolgens kies je voor een CBR locatie waar jij het theorie examen graag wilt afleggen. Het CBR ontvangt je aanvraag en stuurt je vervolgens een e-mail met alle benodigde informatie over de aanvang van het theorie-examen en de benodigdheden die je mee dient te brengen.

Door corona moeten veel theorie- en praktijkexamens worden ingehaald. Daarom kan het langer duren voordat je examen kunt doen. Het is dan ook belangrijk dat je dus zo vroeg mogelijk het theorie-examen gaat oefenen en jezelf inschrijft. Onze tip: kijk bij het reserveren van je theorie-examen ook eens in een andere CBR examenplaats, soms zijn daar eerder plekjes vrij.

Theorie-examen snel behalen

Het is belangrijk dat je in een vroegtijdig stadium aan de slag gaat met het oefenen van het theorie examen. Hierdoor voorkom je in een later stadium vertraging en zal je in de praktijk de voordelen van de kennis ervaren. Houd er rekening mee dat je meerdere pogingen voor het theorie-examen nodig hebt. Slechts een klein deel van de kandidaten slaagt in één keer. Door online veel proefexamens te oefenen, zorg je ervoor dat jij een optimale voorbereiding op het theorie examen hebt.

Online het theorie-examen oefenen

Wil je meer kans op slagen creëren? Begin dan met het oefenen van online oefenexamens voor de auto, motor, scooter en tractor. 100% Geslaagd zorgt ervoor dat jij direct voor het theorie-examen kunt slagen!

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen