Beste manier voor auto theorie oefenen

Leren voor het auto theorie examen; het is misschien niet het leukste klusje, maar het resultaat is lonend. Na een paar maanden flink inzetten op het leren van het examen en het volgen van rijlessen heb je uiteindelijk het felbegeerde roze pasje in handen. Maar voordat het zover is, moet je eerst het auto theorie oefenen en praktijkexamen doen.

Slagingskans auto theorie examen

Uit de slagingspercentages over het afgelopen jaar blijkt dat het doen van het auto theorie examen nog best tegenvalt. Slechts 42 procent van de deelnemers weet in één keer te slagen. In dit artikel gaan we in op welke manieren je kunt leren voor het theorie examen en wat de beste  manier voor auto theorie oefenen is, met de meeste kans op slagen. Daarom bespreken we eerst een aantal mogelijke manieren om de auto theorie te leren. Dit kan bijvoorbeeld op de ouderwetse manier; door een rijinstructeur de lessen te laten geven. Dit kost vaak meer rijlessen en bovendien extra geld. Natuurlijk kun je ook naar de boekenwinkel gaan en een auto theorieboek voorzien van tekst en illustraties kopen. Daarnaast bieden rijscholen theoriecursussen aan. Maar wie geld wil besparen, is waarschijnlijk meer geïnteresseerd in het online auto theorie leren en vervolgens de auto theorie oefenen.

De ouderwetse manier

De ouderwetse manier is een theorieboek kopen. Deze theorieboeken zijn doorgaans voorzien van tekst en illustraties. Een theorieboek is vaak nog best prijzig en bovendien is het soms moeilijk leren met een dergelijk boek. Bij het oefenen van de vragen staan de antwoorden vaak achterin het boek, waardoor je voortdurend terug moet bladeren. Uiteindelijk is het leren uit een boek niet erg leuk en ontspannend. Veel mensen ervaren het gevoel dat ze iets ‘moeten leren’, omdat het boek voor hen ligt. Ze dwingen zich vaak een compleet hoofdstuk te leren, maar nemen niet tussendoor even pauze. Dat terwijl tussendoor pauzeren de effectiefste manier is om het theorie examen te leren.

Theoriecursus volgen

Er bestaan ook rijscholen die een theoriecursus aanbieden. Sommige van deze scholen adverteren online met een eendaagse of meerdaagse cursus. Dit houdt in dat je een of meerdere dagen naar ‘school gaat’, waarbij de theorie – als het goed is – uitgelegd zou moeten worden. Bij de eendaagse cursus krijg je in een ochtend alles te horen over verkeersregels en gevaarherkenning. De methode van theoriecursus volgen lijkt ideaal; een ochtend lessen en vervolgens klaargestoomd het theorie examen maken. Echter, wordt er weinig tijd aan jou als individu besteed en ga je in een noodvaart door alle leerstof heen.

Online auto theorie leren

Een goedkopere manier om je goed voor te bereiden op het auto theorie examen, is online auto theorie leren achter de computer. Het ouderwetse theorieboek levert tegenwoordig een CD mee waarmee geoefend kan worden. Het nadeel van een CD is dat deze vaak zoekraakt en bovendien kan men niet overal oefenen waar hij wil. Zo is het immers niet mogelijk een theorie examen auto te oefenen op de mobiele telefoon.

Tegenwoordig is het mogelijk online theorie te leren. In sommige gevallen zijn er een aantal gratis lessen om uit te proberen, maar het volledige pakket is betaald. Bij een dergelijk auto theorie pakket krijgt de deelnemer twee maanden toegang tot het online theorieboek. De vraag is dan in hoeverre het online boek verschilt van het ouderwetse fysieke boek. Het online boek is ongeveer hetzelfde als het theorieboek dat je in de winkel koopt. Toch zijn er ook belangrijke verschillen: een fysiek boek biedt alleen tekst en illustraties, terwijl het online boek in sommige gevallen ook uitleggende video’s en vaak 3D-animaties bevat. Daarmee is het veel gemakkelijker de context te begrijpen. Je zult merken dat het leren op deze manier veel leuker en gemakkelijker is. Dat komt doordat de deelnemer zich een voorstelling kan maken van alle theoriestof. Daarmee is het ook makkelijker de stof in de praktijk te brengen.

Bij online auto theorie leren krijg je ook toegang tot meerdere CBR proefexamens. Deze zijn heel belangrijk om jouw kennis in de praktijk te testen. Een proefexamen laat je namelijk kennis maken met de manier waarop het officiële theorie examen bij het CBR verloopt. Hierdoor leer je de vraagstelling begrijpen en ga je vragen herkennen. Je leert heel gemakkelijk van gemaakte fouten en op deze manier ben je op je eigen tempo optimaal voorbereid om het auto theorie in een keer te halen.

De beste manier voor auto theorie oefenen

Voor iedereen werkt iedere methode van het auto theorie oefenen anders. De een is een echte studiebol en de ander leert in de praktijk. In de afgelopen jaren is uit onderzoek gebleken dat de beste manier voor auto theorie oefenen online is. Het slagingspercentage van mensen die actief met CBR proefexamens aan de slag gegaan zijn, is vele malen hoger dan mensen die uit het theorieboek leren. Daarom raden wij aan om online het auto theorie te oefenen.

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen