Auto theorie-examen

Ben jij op dit moment druk bezig met het studeren voor jouw auto theorie examen? Dan ben je niet de enige! Jaarlijks worden er meer dan 640.000 theorie examens afgenomen bij het CBR. Ondanks dit hoge getal is het aantal mensen dat slaagt voor zijn auto theorie examen schrikbarend laag. Meer dan de helft van de mensen die het examen voor de auto theorie maakt, slaagt niet. Sterker nog, het slagingspercentage is de afgelopen jaren alleen maar lager geworden.

En dat is eigenlijk zonde. Want alhoewel de auto theorie examens pittig zijn, zijn ze ontworpen dat echt iedereen het kan halen. De grootste oorzaak waarom mensen niet slagen, is omdat de manier waarop ze leren niet werkt. Ben jij benieuwd wat jij moet doen om toch eenvoudig te slagen? Wij van 100procentgeslaagd.nl hebben de beste leermethode om het auto theorie examen te oefenen samengevat.

Wat maakt het theorie examen voor de auto zo moeilijk?

Helaas, kan je het auto theorie-examen niet halen zonder minimaal te leren. Je zal daadwerkelijk de CBR auto theorie moeten bestuderen en het auto theorie examen oefenen. Het is een examen waar je wel even moeite in moet steken, wil je direct slagen. Er zijn eigenlijk twee redenen waarom het auto theorie-examen zo moeilijk is:

Er wordt een strenge puntentelling gehanteerd.
Bij een normaal examen op school heb je aan een 5,5 genoeg om een toets te behalen. Dit wil zeggen dat je iets meer dan de helft goed hoeft te hebben. Bij het auto theorie examen moet je bijvoorbeeld op het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht 35 van de 40 vragen goed hebben. Je mag dus maximaal 5 fouten maken op maar liefst 40 vragen.

De manier van toetsing is anders dan je gewend bent
Op school en tijdens de studie ben je een bepaalde manier van toetsing gewend. Tijdens de toetsing krijg je vragen waarin er duidelijke antwoorden zijn en je zelf mag bepalen hoe lang je doet over een vraag. Dit geldt niet voor de auto theorie. Bij de auto theorie vragen moet je je opgedane kennis combineren met inzicht in een situatie. Dit is een groot struikelblok voor de meeste en de grootste reden waarom zoveel Nederlanders zakken voor hun auto theorie examen.

Bij deze methode gebruik je de kracht van herhaling. Hoe vaker je de auto theorie doorneemt, des te meer van de informatie blijft er in je geheugen hangen. Op deze manier kan je onderdeel voor onderdeel alle lesstof op je nemen en eigen maken. Doordat je de auto theorie goed kent, kan je vervolgens situaties in de praktijk beter inschatten.

Theorie examen auto oefenen

Wacht echter niet te lang om proef theorie examens van de auto te doen. Door met een auto theorie examen te oefenen leer je niet alleen welke dingen je moet leren, maar ook hoe de vragen gesteld worden. Onderzoeken hebben uitgewezen dat jezelf toetsen met examen vragen de beste manier is om te leren, en dit geldt dubbel wanneer je het auto theorie examen oefenen wilt.

Het oefenen van de auto theorie dient te gebeuren door middel van CBR proefexamens. CBR proefexamens kan je online nauwelijks tot niet vinden. Daarom heeft 100procentgeslaagd.nl voor jou diverse proefexamens gemaakt, waarmee jij het auto theorie examen online kunt oefenen. Deze CBR proefexamens zorgen dat jij jouw auto theorie kennis kunt testen en in je eigen tempo voor het auto theorie examen kunt leren.