Hoe verloopt het CBR theorie examen

In dit artikel legt 100% Geslaagd precies uit hoe het CBR theorie examen verloopt en wat je van de dag dat je het theorie examen afneemt kunt verwachten.

Aanmelden bij de receptie

Eenmaal aangekomen bij een theorie examen locatie van het CBR, dien je bij de receptie jezelf eerst aan te melden. Na het aanmelden voor het theorie examen bij het CBR heb je een reserveringsnummer ontvangen. Dat reserveringsnummer heb je nodig om aan te melden op de zuilen die bij het CBR staan. Je kan de email uitprinten of de code overnemen vanuit de mail in je telefoon.

Plaatsnemen in de wachtruimte

Na het aanmelden kan je plaatsnemen in de wachtruimte. Zorg ervoor dat je het scherm in de gaten houd want daarop verschijnt je nummer. Achter het tijdstip van de zie je een reserveringsnummer staan. Daarachter staat wat er van je verwacht wordt. Breng allereerst je spullen naar de locker.

Spullen in de locker

Vergeet niet alle zakken leeg te maken in de locker, want alleen een Identiteitsbewijs (ID) is toegestaan in de examineringsruimte. Het ID heb je nodig om te laten zien wie je bent! Je mag zelf een code kiezen voor de locker. Als je moeite hebt met die code onthouden dan kan je natuurlijk de eerst 4 cijfers van je ID gebruiken. Die heb je nog bij als je terugkomt om je spullen weer op te halen.

Terug naar de wachtruimte

Neem opnieuw plaats in de wachtruimte tot je reserveringsnummer op het scherm verschijnt met de melding ‘Ga naar start examen’. Daarna kan je richting de examen ruimte lopen. Voordat je naar binnen mag zal eerst je ID gecontroleerd worden. Er wordt een tafel voor je aangewezen waar je mag plaatsnemen.

CBR examenruimte

De CBR examenruimte is een stilteruimte. Er zijn eventueel oordoppen beschikbaar voor wie last kan hebben van omgevingsgeluiden. Er lopen surveillanten rond in de ruimte om te controleren op elektronische apparatuur waarmee je zou kunnen valsspelen. Natuurlijk houden ze ook in de gaten of je alleen op je eigen scherm kijkt.

Het theorie examen maken

Voer nogmaals je reserveringsnummer in via het touchscreen zodat de computer weet wie je bent. Controleer je e-mailadres want hier zal je de uitslag van het theorie examen op ontvangen. Vervolgens wordt door de instructeur alle identiteitskaarten gecontroleerd en begint de toetsing van het theorie-examen. Het theorie-examen verloopt via computers.

Uitslag theorie examen

Je ontvangt direct de uitslag van het theorie examen. Je krijgt nog 1 minuut na het examen om te zien welke vragen je fout had zodat het je wellicht kan helpen in de toekomst met oefenen. Ook als je geslaagd bent is het de moeite om te kijken want tijden het praktijk examen kunnen je nog een aantal vragen gesteld worden. Per e-mail ontvang je binnen twee uur ook nog een bevestiging van de uitslag van het CBR theorie examen.

Gratis theorie tips

Met de gratis theorie tips van 100% Geslaagd ken jij een optimale voorbereiding op het theorie-examen. Download de gratis theorie tips vandaag nog en voorkom dat je voor het theorie-examen zakt!


Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen