Hoe gaat het cbr theorie examen?

Sta jij op het punt om een theorie examen bij het CBR af te leggen? Dan wil je natuurlijk precies weten hoe het CBR theorie examen gaat. Daarom geeft 100% Geslaagd in dit artikel antwoord op de vraag: Hoe gaat het CBR theorie examen?

Aanmelden

Eenmaal aangekomen bij een theorie examen locatie van het CBR, dien je bij de receptie jezelf eerst aan te melden. Na het aanmelden voor het theorie examen bij het CBR heb je een reserveringsnummer ontvangen. Dat reserveringsnummer heb je nodig om aan te melden op de zuilen die bij het CBR staan. Je kan de email uitprinten of de code overnemen vanuit de mail in je telefoon.

TIP: zorg dat je 30 minuten voor aanvang aanwezig bent om stressvolle situaties te voorkomen.

Locker voor waardevolle spullen

Vergeet niet alle zakken leeg te maken in de locker, want alleen een Identiteitsbewijs (ID) is toegestaan in de examineringsruimte. Het ID heb je nodig om te laten zien wie je bent! Je mag zelf een code kiezen voor de locker. Als je moeite hebt met die code onthouden dan kan je natuurlijk de eerst 4 cijfers van je ID gebruiken. Die heb je nog bij als je terugkomt om je spullen weer op te halen.

Plaatsnemen in de wachtruimte

Na het aanmelden, heb je eerst je spullen naar een locker gebracht. Vervolgens kan je plaatsnemen in de wachtruimte. Zorg ervoor dat je het scherm in de wachtruimte van het CBR in de gaten houdt, want daarop verschijnt je nummer. Achter het tijdstip van het examen zie je een reserveringsnummer staan. Daarachter staat wat er van je verwacht wordt.

Toegang tot het CBR examenruimte

De CBR examenruimte is een stilteruimte. Dit houdt in dat er geen geluid gemaakt mag worden. Er zijn eventueel oordoppen beschikbaar voor wie last kan hebben van omgevingsgeluiden. Er lopen surveillanten rond in de ruimte om te controleren op elektronische apparatuur waarmee je zou kunnen valsspelen. Dit doen ze door middel van een tracker die elektronica eenvoudig opspoort. Daarom is het extra belangrijk dat je digitale horloges en je mobiele telefoon in de locker liggen! Natuurlijk houden ze ook in de gaten of je alleen op je eigen scherm kijkt.

CBR theorie examen maken

Zodra je achter een computer plaatsgenomen hebt, voer je nogmaals je reserveringsnummer in via het touchscreen. Hierdoor weet de computer wie je bent en worden de uitslagen aan de juiste persoon gekoppeld. Controleer je e-mailadres want hier zal je de uitslag van het theorie examen op ontvangen. Vervolgens wordt door de instructeur alle identiteitskaarten gecontroleerd en begint de toetsing van het theorie-examen. Het theorie-examen verloopt via computers.

Uitslag theorie examen

Na het maken van het CBR theorie examen, ontvang je direct de uitslag van het theorie examen. Je krijgt nog 1 minuut na het examen om te zien welke vragen je fout had zodat het je wellicht kan helpen in de toekomst met oefenen. Ook als je geslaagd bent is het de moeite om te kijken, want tijden het praktijkexamen kunnen je nog een aantal vragen gesteld worden. Per e-mail ontvang je binnen twee uur ook nog een bevestiging van de uitslag van het CBR theorie examen. Deze heb je in het vervolg nodig om aan te kunnen tonen dat de theorie behaald is.

Gratis theorie tips

Met de gratis theorie tips van 100% Geslaagd ken jij een optimale voorbereiding op het theorie-examen. Download de gratis theorie tips vandaag nog en voorkom dat je voor het theorie-examen zakt!

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen