Hoe reserveer ik mijn theorie examen bij het CBR?

Hoe reserveer ik mijn theorie examen bij het CBR?

Je bent op het punt gekomen om jezelf via het CBR voor het theorie-examen in te schrijven, maar hoe reserveer je nu een plek om het theorie-examen bij het CBR af te nemen? In dit blog bericht leggen wij van 100% Geslaagd stapsgewijs uit hoe jij een plek bij het CBR reserveert om een theorie-examen af te nemen.

Wanneer je jezelf voor het theorie-examen wilt aanmelden, zijn er meerdere mogelijkheden om dit te doen. Je kunt er namelijk voor kiezen om het zelfstandig via Mijn CBR te doen of je kunt jezelf via de opleider/rij instructeur laten inschrijven.

Theorie-examen reserveren via Mijn CBR

De meest gekozen manier om jezelf voor een CBR theorie-examen in te schrijven is door dit zelfstandig te doen. Wanneer je jezelf zelfstandig inschrijft, dien je dit via het platform van het CBR te doen. Dit platform wordt Mijn CBR genoemd.

 1. Log met je DigiD in op Mijn CBR
 2. Klik op examen reserveren
 3. Kies het type voertuig waarvoor je het theorie-examen wilt gaan doen
 4. Selecteer het theorie-examen
 5. Kies de gewenste tijd, datum en plaats
 6. Controleer de reservering 
 7. Klik vervolgens op Ga verder
 8. Controleer je persoonlijke gegevens
  (Je ontvangt namelijk een bevestiging per e-mail)
 9. Lees de voorwaarden van het CBR en zet een vink als je met de voorwaarden akkoord gaat
 10. Rond de reservering af door direct online te betalen. Op 100% Geslaagd kan je alle tarieven van het theorie-examen vinden.

Nadat je het theorie-examen gereserveerd hebt, ontvang je een bevestigingsmail in je inbox. In de bijlage van deze e-mail vind je de officiële uitnodiging voor het theorie-examen. Het is van belang dat je deze uitnodiging goed bewaard en op de dag van het theorie-examen met je meeneemt.

Theorie-examen reserveren via de opleider

Wanneer je ervoor kiest om de opleider of rijinstructeur het theorie-examen voor jou te laten reserveren, is het noodzaak om je opleider te machtigen. Zodra de opleider gemachtigd is, is hij of zij in staat om voor jou het CBR theorie-examen te reserveren. Zij doen dit eveneens via het portaal van Mijn CBR. 

Let wel op: het reserveren van een theorie-examen via de opleider, kan extra kosten met zich mee brengen.

Het theorie-examen via een reserveringswebsite reserveren

Tegenwoordig zijn er online diverse reserveringswebsites te vinden. Op deze websites is het mogelijk om jezelf voor een CBR theorie-examen in te schrijven. Deze websites lijken vaak op de CBR-website waar je het theorie-examen kunt reserveren, maar je betaald hier meer geld voor een theorie-examen dan wanneer je dit zelf via het portaal van Mijn CBR doet.

Heb je het gevoel dat je door een reserveringswebsite misleid bent? Meld dit dan bij ConsuWijzer.Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen