Het motor theorie examen

Ben je van plan om binnenkort je motor theorie te halen? Misschien is het handig om je dan bewust te zijn van een aantal dingen zodat je niet blind het motor theorie examen in gaat. In deze blog worden een aantal algemene zaken over het motor theorie-examen werkt, maar er worden ook een aantal waardevolle tips gegeven zodat jij het theorie examen voor de motor zult gaan halen.

Je motor theorie halen

Voordat je bij het CBR mag afrijden en praktijklessen voor de motor mag nemen, ben je wettelijk verplicht om eerst je motor theorie te halen. Door middel van het motor theorie-examen krijg je als toekomstige bestuurder de beschikking over de kennis en het inzicht die jij als motorbestuurder moet hebben om veilig gebruik van de Nederlandse wegen te kunnen maken.

De inhoud van het motor theorie examen

Als je gaat beginnen met studeren en het oefenen van de motor theorie is het eerst altijd belangrijk om overzicht te hebben in wat er moet gebeuren. Wat is nou een beter startpunt dan het structuur van het motor theorie examen. Volgens het CBR bestaat het motor examen uit de volgende onderdelen:

  1.  Kennis: Feitelijke kennis die je paraat moet hebben over de verkeersregels voor motorrijders
  2.  Inzicht: Het toepassen van motor verkeersregels zodat je de juiste beslissingen onderweg neemt

Het CBR motor theorie-examen duurt 30 minuten lang. Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten.

Onderdelen motor theorie examen

Per onderdeel van het motor theorie examen dien je een bepaald aantal antwoorden goed te hebben om te slagen. Het theorie-examen voor de motor bestaat uit 50 vragen en 2 testvragen, hiervan moet je 44 of meer vragen goed beantwoorden.

De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties. Je moet je als het ware voorstellen dat jij de bestuurder bent van de motor welke je op de afbeelding ziet naast de vraag. Het motor theorie-examen toetst je kennis van de verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek.

Hoe lang is het motor theorie certificaat geldig?

Nadat je het CBR theorie-examen voor de motor behaald hebt, is het behaalde certificaat 1,5 jaar geldig. Dit biedt de gelegenheid om binnen 1,5 jaar tijd de praktijklessen voor de motor af te ronden en voor het officiële CBR motor praktijkexamen te slagen. Indien je hier langer dan 1,5 jaar over doet, dien je opnieuw het motor theorie-examen af te nemen.

Motor theorie oefenen

Meer dan de helft van de mensen die het motor theorie examen maakt, slaagt niet. Daarom helpt 100% Geslaagd jou bij het behalen van de motor theorie.

In de afgelopen jaren is het steeds duidelijker geworden dat cursisten die online het motor theorie oefenen een hogere kans van slagen hebben. Dit heeft alles te maken met de interactieve manier van leren. Je leert de motor theorie door middel van het oefenen van CBR proefexamens. Deze leuke manier van leren laat je gelijk zien hoe goed je voorbereid op het CBR motor examen bent. Voor iedere fout die je maakt, krijg je een uitgebreide toelichting van het juiste antwoord. Hierdoor leer je als cursist veel sneller kennis en inzicht ontwikkelen, zodat jij in één keer jouw motor theorie haalt.

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen