Gezakt voor het theorie examen en nu?

Als je het CBR theorie examen niet hebt gehaald dan ben je daar erg zuur van. Je hebt het examen net gemaakt en krijg aan het einde te zien dat je gezakt bent. Vaak heb je al wel een goed vermoeden of je het gehaald hebt of niet. Ten eerste ben je het geld en de tijd kwijt. Alleen is dat niet het ergste, de moeite die je erin hebt gestoken om je voor te bereiden en de energie die het je gekost heeft, is nog veel vervelender. Als schop na krijg je ook nog eens een e-mail die verteld wat je fout hebt gedaan.

Wanneer kan je een her-examen aanvragen?

Nadat je voor het theorie-examen gezakt bent kan je gelijk een her-examen vragen. Nadat je een e-mail hebt ontvangen met de uitslag kan je herexamen aanvragen. Een herexamen aanvragen is niet anders dan het normale examen aanvragen. Voorheen kon je bij het CBR gelijk je examen aanvragen. Nu zul je het examen via ‘mijn CBR’ opnieuw moeten aanvragen.

Waarom ben je gezakt voor het theorie examen?

Je hebt je wel goed voorbereid of niet omdat je er geen tijd voor had, maar het is toch niet gelukt. Je mag helaas maar een paar fouten maken bij het theorie examen. Hieronder zie je de fouten die je mag maximaal mag maken per onderdeel. Het is niet gemakkelijk het hele examen foutloos door te lopen. Maak je dus niet druk als je een paar fouten hebt, dit maakt je geen slechte bestuurder.

Is het normaal om te zakken voor het theorie examen?

Ja eigenlijk is het best normaal om het de eerste keer niet te halen. Het is ook erg lastig om het gelijk goed te maken. Vooral de zenuwen kunnen bij jou in de weg zitten. Alleen uit onderzoek blijkt dat de meeste die het de eerste keer niet halen het examen onderschatten. Ze verwachten dat het niet zo moeilijk is en na een avondje oefenen het wel goed komt. Als je 10 proef examens hebt gemaakt ben je nog niet goed voorbereid. Zorg er echt voor dat je oefent, oefent en nog eens oefent. Dit kan je het beste online doen door middel van CBR proefexamens.

Volgens cijfers zakt ongeveer 66% van de deelnemers. Dat betekent dat er van de 10 mensen maar 3 gemiddeld het CBR theorie-examen zullen halen.

Wat kan ik doen om voor het theorie examen te slagen?

Om het theorie examen te halen moet je heel veel oefenen. Zorg dat je veel tijd besteed aan het oefenen van je CBR theorie examen. Als je een online cursus kiest van twee weken dan zal je zeker goed in staat zijn het examen te maken. Let er wel op dat je dit een beetje goed afstemt met wanneer je een examen moet maken. Als je twee weken gaat oefenen en je examen is pas over een half jaar dan zal de meeste kennis gezakt zijn. Probeer met name in de ochtend proefexamens te maken en vlak voordat je naar bed gaat. Zo is het CBR theorie examen voor een aantal weken het enige waarover je nadenkt op belangrijke momenten van de dag. Je hersens nemen het meest op in de ochtend en daarmee heb je heel de dag profijt omdat je er een aantal over na zult denken die dag. Goed voorbereid zijn is het best wat je kunt doen. En goed voorbereid ben je als je twee weken veel oefent.

Online het theorie examen oefenen

De meest effectieve manier om het CBR theorie examen te oefenen is door middel van online theorie oefenen. Doordat je met CBR proefexamens aan de slag gaat, leer je op een praktische manier de examenstof eigen te maken. Je bouwt hierdoor meer inzicht op waardoor zowel je rijlessen als theorie examen soepel gaan verlopen. Bij 100% Geslaagd kan je vandaag al beginnen met online theorie examens oefenen.

Gratis theorie tips

Je kunt het theorie-examen behalen door middel van de juiste voorbereiding. Met de gratis theorie examen tips van 100% Geslaagd zorg jij dat je het volgende theorie-examen optimaal voorbereid bent en zeker zult slagen!

Download de gratis theorie tips.

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen