Kan ik het CBR theorie examen maken met dyslexie?

Kan ik het CBR theorie examen maken met dyslexie?

Als je dyslexie hebt dan kun je moeite hebben met het interpreteren van woorden. Er zijn meerder varianten van dyslexie die van invloed kunnen zijn op het maken van een CBR theorie examen. Er is goed oefenmateriaal beschikbaar en jij kan een CBR theorie examen doen wat bij jou past.

Kies voor de juiste voorbereiding

Wanneer je dyslectisch bent is het leren uit een theorieboek moeilijker dan dat je direct gaat oefenen met praktische vragen zoals CBR oefenexamens. Online theorie oefenen biedt in dit geval de beste oplossing, omdat je de theorie leert op basis van afbeeldingen en verkeerssituaties. Bij ieder verkeerd beantwoorde vraag krijg je een uitgebreide uitleg over wat wel het goede antwoord is. Dit is dan ook de meest effectieve manier om snel de theoriestof eigen te maken.

Online theorie oefenen met dyslexie ondersteuning

Als je veel moeite hebt met het theorie examen en je hebt er al een aantal gemaakt is het tijd om bij jezelf na te gaan hoe dat komt. Heb je de vragen en regels wel voldoende geoefend, maar komt dat er niet uit bij het examen zelf dan heb je daar vaak een duidelijke reden voor. Meestal is er gewoon extra tijd gewenst.

Bij het oefenen van theorie examens via 100% Geslaagd is het mogelijk om Dyslexie ondersteuning aan te zetten. Die mogelijkheid biedt het officiële theorie examen namelijk ook. Als opleider hebben wij uitgebreide ervaring aan het opleiden van mensen met dyslexie zodat je direct voor het theorie-examen kunt slagen! Oefen dus net zoals bij het CBR met de Dyslexie hulp.

CBR theorie examen met extra tijd

Door het aanvragen van een CBR theorie examen met extra tijd geeft het je meer adem ruimte. Er is veel minder druk voor je gevoel. Als je al een paar keer gezakt bent voor het theorie examen is het verstandig extra tijd te overwegen. Stel je voor dat jij het examen hierdoor wel weet te halen. Het aanvragen van een examen met extra tijd gaat via het gewone formulier van het CBR, maar dan vink je aan dat extra tijd gewenst is. Je krijgt dan 15 minuten extra tijd bij het CBR theorie examen.

Doordat het langer duurt voordat je de vraag goed begrepen hebt is meer tijd gewenst. Je krijgt nu in totaal 45 minuten de tijd voor het afmaken van het examen. Het is mogelijk om bij het CBR een examen met meer tijd aan te vragen. Dat examen is iets duurder, maar het extra bedrag kan je later terug vragen. De vragen worden overigens allemaal voorgelezen en daardoor hoef je ze niet te lezen. Maar om de vraag beter te begrijpen of om er zeker van te zijn dat je hem goed begrepen hebt, is het verstandig om hem nog eens na te lezen. Daarom is de extra tijd erg verstandig als je dyslexie hebt.

Individueel examen met hardop voorlezen

Het is zelfs nog mogelijk het CBR theorie examen af te leggen met individuele begeleiding. Doordat je bij individuele begeleiding krijgt kan een persoon het aan je uitleggen. Het voordeel tegenover een computer is dat de persoon kan inschatten wat je niet begrijpt en het op meerdere manieren uitleggen. Die extra toelichting van een vraag maakt vaak het verschil. De instinkers zijn dan niet direct meer een obstakel.

Hoger slagingspercentage met mondeling theorie examen

Bij het mondelinge individuele examen ligt het slagingspercentage een stuk hoger dan bij het 'normale' examen. Zeker als je autisme, dyslexie of faalangst hebt dan is het erg verstandig hier direct al voor te kiezen. De persoonlijk begeleiding snapt jouw situatie gewoon veel beter en kan daarop inspelen. Jij hebt niet minder recht om het CBR theorie examen dan iemand anders!

Online theorie oefenen met dyslexie

Wanneer je last van dyslexie hebt, wordt het sterk afgeraden om de theorie te oefenen uit de traditionele theorieboeken. In plaats hiervan kan je beter online theorie examens oefenen door middel van CBR proefexamens waarmee je de theorie leert door CBR examens te maken. 100% Geslaagd wil je graag helpen bij het direct slagen voor het CBR theorie examen ondanks dyslexie. Daarom hebben we een speciaal aanbod voor jou!Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen