Motor theorie oefenen

Om je motorrijbewijs te halen, moet je ook een theorie examen afleggen. Dit is een speciaal theorie examen voor het motorrijbewijs. Ook als je het auto theorie examen al hebt gehaald, moet je het motor theorie examen behalen. Er zijn een paar manieren om te leren en te oefenen voor het motor theorie examen. In dit artikel behandelen we alle manieren om te oefenen zodat jij je motor theorie straks in één keer haalt!

Hoe ziet het motor theorie examen eruit?

Je krijgt tijdens het motor theorie examen vragen over de verkeersregels en je verkeersinzicht wordt op de proef gesteld. In totaal zijn het 50 vragen die je moet beantwoorden. Als je er daarvan 44 goed hebt, ben je geslaagd. Je krijgt 30 minuten om deze 50 vragen te beantwoorden, dit is ruim voldoende om alle vragen te beantwoorden als je de stof goed beheerst. Wanneer je recht hebt op extra tijd of wanneer je wordt begeleid tijdens het theorie examen krijg je 45 minuten de tijd om het examen af te ronden.

Voordat het examen officieel begint, krijg je 2 testvragen zodat je goed weet hoe het examen in z’n werk gaat. Ook weet je dan meteen hoe de computer werkt. Je maakt het motor theorie examen namelijk individueel op de voor jou aangewezen computer. Als je alle vragen hebt beantwoord kun je terug naar de vragen waarbij je twijfelde. Dan moet je natuurlijk nog wel wat tijd over hebben, dit kun je zien op je scherm. En onthoud: meestal is je eerste ingeving juist!

Wat kost het motor theorie examen?

Het motor theorie examen kost €37,-. Wanneer je extra tijd nodig hebt, komt hier €12,- bij, een examen met extra tijd kost je dus €49,-. Met een dyslexieverklaring is het mogelijk om deze €12,- terug te vragen via Mijn CBR. Alle informatie over de kosten van je motor theorie examen kun je ook terugvinden op cbr.nl.

Tip: vraag je motor theorie examen altijd zelf aan. Wanneer je dit overlaat aan je rijschool kan het zijn dat zij extra kosten in rekening brengen.

Oefenen voor je motor theorie examen

Je wilt je motor theorie examen natuurlijk in één keer halen, daarvoor zul je goed moeten leren en oefenen. Om jezelf optimaal op het examen voor te bereiden is het belangrijk om het motor theorieboek door te nemen. Daarnaast vergroot het maken van oefenexamens je slagingskans aanzienlijk. Wanneer je dit allebei goed doet, heb je een grote kans om je motor theorie examen te halen. Heb je moeite met leren, dan is het aan te raden om ook een motor theoriecursus te volgen.

Je kunt het beste beginnen met het motor theorieboek, zodat je de basis onder de knie hebt. Lees het boek aandachtig door en maak eventueel een samenvatting voor jezelf. Of schrijf de punten op die je moeilijk vindt om te onthouden. Opschrijven werkt beter dan alleen maar lezen. Je neemt de stof namelijk beter op in je hoofd wanneer je het ook opschrijft.

Na het doornemen van het theorieboek kun je thuis alvast motor theorie examens oefenen. Door dit te doen weet je beter wat je kunt verwachten op het examen en krijg je een beeld van de vraagstelling. Je weet ook gelijk hoe goed je de stof beheerst. Als je zakt voor alle oefen theorie examens die je maakt, weet je dat er werk aan de winkel is. Slaag je voor de oefen theorie examens, dan is de kans groot dat je slaagt op het echte examen. Er is een uitstekende partij waar je online motor theorie examens kunt oefenen en waar je één examen gratis kunt maken!

Online motor theorie examens oefenen

Bij 100% Geslaagd kun je onbeperkt motor theorie examens oefenen. Je betaalt dus voor de toegang tot alle examens en lesstof die je nodig hebt om het motor theorie te behalen. Je kunt hierbij volledig je eigen tempo bepalen en eindeloos blijven oefenen met de motor theorie en CBR proefexamens voor de motor. Door op je eigen tempo de motor theorie te leren en er ook daadwerkelijk mee te oefenen bereid jij jezelf optimaal voor op het CBR theorie examen voor de motor. Je leert namelijk van de gemaakte fouten en krijgt direct een toelichting op welk onderdeel van de motor theorie jij meer aandacht op moet verleggen.

Begin vandaag nog met het online oefenen van de motor theorie!

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen