Motor theorie oefenen tips

Meer dan de helft van de mensen die het motor theorie examen maakt, slaagt niet. Daarom staat 100% Geslaagd stil bij de beste manieren om voor het motor theorie te oefenen en direct voor het examen kunt slagen.

Iedereen kan het motor theorie examen halen

Ben jij op dit moment druk bezig met het studeren voor jouw motor theorie examen? Dan ben je niet de enige! Jaarlijks worden er meer dan duizenden theorie examens afgenomen bij het CBR. Ondanks dit hoge getal is het aantal mensen dat slaagt voor het motor theorie examen schrikbarend laag. Meer dan de helft van de mensen die het examen voor de motor theorie maakt, slaagt niet. Sterker nog, het slagingspercentage is de afgelopen jaren alleen maar lager geworden doordat het CBR steeds hogere normen stelt.

Dit is zonde voor de cursisten, want alhoewel de CBR theorie examens pittig zijn, zijn ze ontworpen dat echt iedereen het kan halen. De grootste oorzaak waarom mensen niet slagen, is omdat de manier waarop ze leren niet werkt. Ben jij benieuwd wat jij moet doen om toch eenvoudig voor het motor theorie te slagen? Wij van 100procentgeslaagd.nl hebben de beste leermethode om het motor theorie examen te oefenen samengevat.

Wat maakt het theorie examen voor de motor zo moeilijk?

Helaas, kan je het motor theorie-examen niet halen zonder minimaal te leren. Je zal daadwerkelijk de CBR motor theorie moeten bestuderen en het motor theorie examen oefenen. Het is een examen waar je wel even moeite in moet steken, wil je direct slagen. Er zijn eigenlijk twee redenen waarom het motor theorie-examen zo moeilijk is:

  1.  Er wordt een strenge puntentelling gehanteerd.

Bij een normaal examen op school heb je aan een 5,5 genoeg om een toets te behalen. Dit wil zeggen dat je iets meer dan de helft goed hoeft te hebben. Bij het motor theorie examen moet je bijvoorbeeld op het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht 35 van de 40 vragen goed hebben. Je mag dus maximaal 5 fouten maken op maar liefst 40 vragen.


2. De manier van toetsing is anders dan je gewend bent
Op school en tijdens de studie ben je een bepaalde manier van toetsing gewend. Tijdens de toetsing krijg je vragen waarin er duidelijke antwoorden zijn en je zelf mag bepalen hoe lang je doet over een vraag. Dit geldt niet voor de motor theorie. Bij de motor theorie vragen moet je je opgedane kennis combineren met inzicht in een situatie. Dit is een groot struikelblok voor de meeste en de grootste reden waarom zoveel Nederlanders zakken voor hun motor theorie examen.

De beste manier om het theorie examen voor de motor te leren

Om jouw de leerstof van het motor theorie examen je eigen te maken, is het essentieel dat je de motor theorie echt goed kent. Dit bereik je niet door het theorieboek in één keer door te lezen, maar door de inhoud echt goed te leren.

De beste manier om het motor theorie examen te leren bestaat uit twee fases:

  1. Gespreid en herhaaldelijk leren
  2. Constante toetsing

Gespreid en herhaaldelijk leren

Bij deze methode gebruik je de kracht van herhaling. Hoe vaker je de motor theorie doorneemt, des te meer van de informatie blijft er in je geheugen hangen. Op deze manier kan je onderdeel voor onderdeel alle lesstof op je nemen en eigen maken. Doordat je de motor theorie goed kent, kan je vervolgens situaties in de praktijk beter inschatten.

Constante toetsing

Wanneer je aan het leren bent, is het belangrijk dat je de motor theorie kennis ook direct in de praktijk gaat testen. Dit doe je bijvoorbeeld door het maken van CBR proefexamens. Tijdens het oefenen van de motor theorie, ga je de kennis die je opgedaan hebt omzetten naar inzicht. Deze manier van leren zorgt ervoor dat je consistent van je gemaakte fouten leert. Bij iedere fout die je maakt, krijg je direct een toelichting van het juiste antwoord. Bovendien, leer je de vraagstelling van het motor theorie examen kennen.

Theorie examen motor oefenen

Wacht echter niet te lang om proef theorie examens van de motor te doen. Door met een motor theorie examen te oefenen leer je niet alleen welke dingen je moet leren, maar ook hoe de vragen gesteld worden. Onderzoeken hebben uitgewezen dat jezelf toetsen met examen vragen de beste manier is om te leren, en dit geldt dubbel wanneer je het motor theorie examen oefenen wilt.

Het oefenen van de motor theorie dient te gebeuren door middel van CBR proefexamens. CBR proefexamens kan je online nauwelijks tot niet vinden. Daarom heeft 100procentgeslaagd.nl voor jou diverse motor proefexamens gemaakt, waarmee jij het motor theorie examen online kunt oefenen. Deze CBR proefexamens zorgen dat jij jouw motor theorie kennis kunt testen en in je eigen tempo voor het motor theorie examen kunt leren.

Over de schrijver
Wij van 100% Geslaagd zijn er om jouw slagingskans voor het CBR theorie-examen te vergroten. Dit doen we door middel van online CBR proefexamens en examenstof waarmee jij de CBR vraagstelling en inhoud van het examen kunt oefenen of door het aanbieden van een dagcursus. Het is dan ook onze missie dat jij direct voor jouw CBR theorie-examen slaagt. Ongeacht of dit nu voor het bromfiets, motor, tractor of auto theorie-examen is.
Reactie plaatsen