Theoriecursus Auto

Dagcursus wel of niet volgen?

Het volgen van een dagcursus is een populaire manier om voor het theorie-examen van het CBR te studeren. In dit artikel staan we stil bij de vormgeving van een dagcursus, de voor- en nadelen en wanneer het een geschikte manier is om voor het theorie-examen te slagen.

Het volgen van een dagcursus

Het volgen van een dagcursus is een versnelde methode om met de examenstof van het CBR kennis te maken. Dit wordt vaak door een docent of rijinstructeur op locatie en klassikaal gedaan. De docent of rijinstructeur neemt je klassikaal door veel voorkomende vraagstellingen van het CBR heen. Je krijgt inzicht in het toepassen van de examenstof op alle onderdelen van het theorie-examen. Samen met jouw groep, krijg je op deze manier in een korte tijd alle informatie te weten die je tijdens het theorie-examen moet toepassen. Aan het einde van de dagcursus ga je naar een desbetreffende CBR locatie om het officiële theorie-examen te maken.

Voordelen van het volgen van een dagcursus

Het voordeel aan dagcursussen is dat je vaak met één of twee dagen de gehele examenstof van het theorie-examen doorloopt. Hierdoor wordt je gestimuleerd om je aandacht bij de lesstof te houden, zodat je na afloop van de dagcursus direct het theorie-examen kunt maken. Op deze manier zit de lesstof nog zo vers mogelijk in je hoofd, waardoor je in de flow van het verkeersexamen blijft zitten. Doordat je dit in groepsverband doet, kan je mede kandidaten om advies en informatie vragen. Hierdoor is het leren voor het theorie-examen leuker en interactief.

De nadelen van het volgen van een dagcursus

Wanneer je besluit om een dagcursus te volgen, moet je voornamelijk stilstaan bij het tempo waarop je door de examenstof heengaat. De instructeur of docent zal in een vlot tempo alle inzichten en kennis met je delen, waardoor er weinig tijd voor individuele vragen of begeleiding is. Bij het volgen van een dagcursus heb je namelijk een bepaalde tijdsdruk waarin je de theorie moet behandelen.

Wanneer kies je voor het volgen van een dagcursus?

Wanneer je kiest voor het volgen van een dagcursus is dit voornamelijk gebaseerd op de snelheid en praktisch leren waarin je met de examenstof kennis maakt. Wanneer je liever wat meer tijd hebt om alle informatie te verwerken, is het volgen van een dagcursus geen voor de hand liggende keuze. In dit geval is het verstandig om te kiezen voor online oefenen. Hierdoor kan je op je eigen tempo het theorie-examen oefenen en van de gemaakte fouten leren.

Reactie plaatsen